Проф. Светлана Шаренкова Преди години термините историческо събитие“, историческо посещение“ и

...
Проф. Светлана Шаренкова Преди години термините историческо събитие“, историческо посещение“ и
Коментари Харесай

Проф. Светлана Шаренкова: На Изток творят история!

Проф. Светлана Шаренкова

 

Преди години термините „ историческо събитие “, „ историческо посещаване “ и „ историческа среща “ се бяха трансформирали в факсимиле. 

Но тези дни, колкото и западните  мейнстрийм медии да се вършат, че не виждат, се състоя историческо посещаване с исторически резултат. 

 

Визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Пекин и срещите му с президента Си Дзинпин и външния министър Ван И бяха платформата, на която бяха оповестени исторически резултати, които ще трансформират света в близко бъдеще: 

Русия и Китай ускоряват и задълбочават стратегическото си партньорство;

Русия и Китай ще работят за основаване на Евразийска система за сигурност, в която ще бъдат привлечени държави (на базата на БРИКС, ШОС и други интернационалните структури), чиято теория за суверенитет, самостоятелен път на развиване и почитание към разликите е сходна с тази на Пекин и Москва;

 

Двете страни ще подхващат общи дейности за секване на санкционния и финансов диктат на груповия Запад към други страни като форма на „ санкции “ за техни самостоятелни и суверенни решения.

 

Пред очите ни се ражда многополюсният свят, който не робува на подправено и незаслужено единоначалие, воглаве със Съединени американски щати, не робува на доларовия диктат, не приема, че Вашингтон, НАТО и неолибералната идеология са „ краят на Историята “ в интернационалните връзки. Със сигурност срещите на огромния посланик на нашето време Сергей Лавров са предвестител на идна среща на международните водачи Владимир Путин и Си Дзинпин.  Те към този момент чертаят архитектурата на новия многополюсен международен ред и неговите правила, учредени на суверенитет, пълноправие, взаимно почитание на националните ползи, разликите и традициите, отвод от интервенция в непознатите каузи, мирни начинания за световна помощ и търговия, нова Система за сигурност. Русия и Китай, Азия и Глобалният юг си подават ръка за нов вид партньорство, което, когато бъде доведено до дъно, ще стане образец за света! 

И това се случва на фона на регреса и рецесията на груповия Запад, на обезличаването на Европейския съюз и НАТО и превръщането им в гумен щемпел на волята на Вашингтон. На фона на задълбочаващите се рецесии в Европа – финансова, индустриална, миграционна, културна, рецесия на лидерството, елитите, демокрацията и доверието. На фона на подмяната на изначалната концепция на Европейския съюз, който от Съюз на национални страни за мир се трансформира в Съюз на войната, в който демокрацията, свободите и интеграцията останаха голи лозунги. А европейските нации вместо разцвет и правдивост получават джендър идеология, русофобия и нападателно дрънчене на оръжия!

Упадъкът на Запада и преместването на центъра на световните събития на изток (Москва, Пекин, Делхи, Анкара) дава късмет за идващия многополюсен свят, който сигурно ще бъде по-справедлив, напредничав и сполучлив от алчния и провален еднополюсен свят. И по-богат и проспериращ! Защото виждаме по какъв начин рухнаха прокобите, че глобите ще унищожат Русия, че Китай е в рецесия! Обратното, Русия през днешния ден е по-силна, Китай е икономическа мощ № 1, а санкциониращите се „ простреляха в крайници “ и провокираха в страните си дълбоки стопански и обществени катаклизми.

Затова следете новините от Пекин и Москва, създавани от президентите Путин и Си Дзинпин, от дипломатите Лавров и Ван И. 

На Изток творят история и бъдещето на света!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР